شیشه های ضد گلوله یا ضد سرقت

امروز در بسیاری از موارد از شیشه های ضد گلوله یا ضد سرقت و یا ضد اغتشاش استفاده می شود. این شیشه ها با توجه به نوع ساختار خود استقامت بسیار بالاتری نسبت به شیشه های معمولی دارند. معمولا از شیشه های ضد گلوله برای بانک ها, خودرو های دولتی, سیاسی و نظامی و همچنین ویترین گالری جواهرات و امثال این موارد استفاده می شود.

ساختار شیشه های ضد گلوله

شیشه های ضد گلوله یا ضد سرقت

شیشه های ضد گلوله سنتی از لایه های روهم قرار گرفته چندین شیشه با ضخامت 3 تا 10 میلیمتر و مواد پلیمری ساخته می شدند که این مواد پلمیری با لایه های نازک PVB با ضخامت حدود 1 تا 3 میلیمتر بودند.

در حال حاضر شیشه های ضد گلوله و ضد سرقت با استفاده از شیشه و پلاستیک سخت متشکل از پلی کربنات یا آکریلیک شیشه با با لایه های شیشه و پلاستیک ضخیم که توسط نوار نازکی از پلاستیک های مختلف (interlayers) مانند PVB, ساخته می شوند.

برای ساختن شیشه ضد گلوله ساده مبتنی بر PVB ، نوار نازک PVB بین شیشه های ضخیم در تنگنا قرار میگیرد تا شیشه لمینیت را بسازد که تحت گرما و فشار قرار بگیرد و پلاستیک ذوب شود و به شیشه بپیوندد.این روند معمولا در خلا انجام می شود تا هوا در بین لایه ها به دام نیفتد که اگر هوا در بین لایه ها قرار بگیرد باعث می شود شیشه لمینیت ضعیف تر و باعث تحریف نور شود.

این واحد سپس در دمای بالاتر از ۱۵۰ درجه سانتیگراد و فشار ۱۳ تا ۱۴ برابر بیشتر از فشار معمولی جو در اتوکلاو ساخته می شود.مشکل اصلی این فرآیند در این است که هوا در بین لایه های شیشه و پلاستیک گیر نکند.

تفاوت شیشه ضد گلوله و شیشه معمولی

شیشه ضد گلوله با شیشه معمولی بسیار متفاوت است. شیشه های ضد گلوله نوعی شیشه لمینت می باشد که با افزایش تعداد لایه های شیشه و طلق بوجود می آید . مقاومت این نوع شیشه ها بصورتی است که پس از اصابت گلوله با وجود اینکه شیشه شکسته می شود ولی فرو نمی ریزد و گلوله از آن عبور نمی کند و امکان عبور از آن به هیچ صورتی وجود ندارد.

شیشه ضد گلوله از لایه های پلی کربنات درست شده است که در بین قسمت های شیشه در تنگنا قرار می گیرد.این تنگنا در شیشه لمینیت نامیده می شود که می تواند فراتر از ۱۰ برابر ضخیم تر از یک جام شیشه معمولی باشد که معمولا بسیار سنگین است.

وقتی گلوله به شیشه ضد گلوله اصابت می کند انرژی خود را به سمت طرفین لایه های شیشه گسترش می دهد چون که انرژی بین تعدادی از قطعات مختلف شیشه و پلاستیک تقسیم می شود و در یک منطقه بزرگ گسترش می یابد، انرژی به سرعت جذب می شود. این کار سرعت گلوله را بسیار کاهش می دهد که دیگر نیروی کافی برای سوراخ کردن شیشه یا خسارت زدن را ندارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *