حفظ دمای محیط های داخلی یک ساختمان ، و جلوگیری از اتلاف انرژی ، از اصلی ترین اهداف طراحان و مجریان ساختمان سازی می باشد . این امر  ، به خصوص در مناطقی که دمای محیطی آن ها نسبت به دما های استاندارد متفاوت است ، از اهمیت زیادی برخوردار می باشد ؛ مثل مناطقی با دمای هوای بسیار سرد و یا بسیار گرم . در نتیجه ، همواره تلاش می شود تا از متریال ها و مصالحی استفاده شود که دمای محیط داخلی را به بهترین شکل ، حفظ کند . کامپوزیت ترمال بریک یکی  از این مصالح می باشد .

این ماده می تواند در بخش هایی از نما همچون در و پنجره ها ، کف ، دیوار ها ، و … اجرا شود . مهم ترین هدف از استفاده ی این متریال ، جلوگیری از انتقال دما و هدر رفتن انرژی می باشد . اما در عین حال ، اهداف دیگر و مزایایی برای استفاده از آن وجود دارد ؛ که توانسته اهمیت آن را دو چندان کند .

بررسی ساختار ترمال بریک

ترمال بریک ، در واقع حاصل دوخته شدن و ترکیب شدن تیغه های پلی آمید ما بین پروفیل ها است . در این نوع ترکیب ، جداره ی داخلی با جداره ی بیرونی از یکدگیر دور شده و ترمال بریک ایجاد می شود .

در صورتی که این ماده با کمک پلی آمید عایق شده باشد ، مقاومت آن افزایش می یابد . در حالی که استفاده از موادی همچون PVC می تواند این مقاومت را کاهش دهد .

کامپوزیت ترمال بریک

ترمال بریک چیست ؟

با توجه به ساختار ذکر شده ، بهتری تعریف از ترمال بریک ، نوعی عایق است که در بخش بیرونی چارچوب سازه ها قرار می گیرد . با کمک این نوع ترکیب ، انتقال حرارت بین محیط داخلی و بیرونی به حداقل می رسد . حضور آلومینیوم در کامپوزیت ترمال بریک  ، باعث شده که این ماده به طور وسیعی در ساخت انواع بخش های نما ، در ، پنجره و … مورد استفاده قرار بگیرد .

در سال های اخیر ، معرفی کامپوزیت ترمال بریک  به بازار و استفاده ی جهانی از ان ، کمک کرده که بتوان تا حدود زیادی ، منابع انرژی را مدیریت نموده و از اتلاف آن جلوگیری کرد . در نتیجه استفاده از این متریال در ساخت ساختمان های مسکونی و تجاری ، مورد استقبال زیادی قرار گرفته است .

وجود تیغه های پلی آمیدی در جداره های این کامپوزیت ها ، ضریب انتقال حرارت را به کمتر از 4 درصد رسانده است . این در حالیست که عدم استفاده از آن ، ضریب انتقال حرارت آلومنیوم را رقمی در حدود 203 درصد نگه می دارد .  عوامل مهم تعیین کننده در کیفیت این کامپوزیت :

  • شکل پروفیل ها
  • مشخصات پروفیل
  • نحوه ی  قرار گیری پلی آمید ها

و … می باشند . این فاکتور ها همگی در دستیابی به ضریب انتقال حرارت 4 درصد ، حائز اهمیت می باشند .

مزایای استفاده از کامپوزیت ترمال بریک

همانطور که ذکر شد ، اصلی ترین مزیت استفاده از این مواد ، ضد حرارت بودن آن ها می باشد . اما این قابلیت ها ، به ضد حرارت بودن ختم نشده و دارای مزیت های بسیار دیگری می باشند .

  • از فوائد استفاده از کامپوزیت ترمال بریک  می توان به ضد نویز بودن و ضد صدا بودن ان اشاره نمود . در نتیجه برای ساختمان سازی در مناطقی که از شلوغی و ازدحام بالا برخوردار هستند ، گزینه ای عالی می باشد .
  • کامپوزیت ترمال بریک  در برابر اشتعال نیز مقاوم است . به همین علت ، امکان انتقال اتش سوزی در مناطق پر ازدحام را کاهش می دهد .
  • رنگ بندی متنوع و تنوع ظاهر در این متریال بسیار بالا است . در نتیجه می توان با توجه به نوع پروژه و دلخواه مهندسین نما ، رنگ بندی و ظاهر متفاوتی برای ساختمان در نظر گرفت . با کمک این قابلیت ، می توان از رنگ ها و ظاهر های متفاوتی برای بخش بیرونی و داخلی نیز استفاده نمود.
  •  انعطاف و شکل پذیری این مواد بالا است . در نتیجه کار کردن با آن اسان بوده و نیاز به استفاده از منابع انسانی زیادی ندارد .

کامپوزیت ترمال بریک

انواع کامپوزیت ترمال بریک

همان گونه که ذکر شد ، این مواد دارای تنوع زیادی در ظاهر و شکل هستند که باعث شده طراحان به طور گسترده ای از آن برای طراحی داخلی و خارجی کمک بگیرند . . اصلی ترین پایه های این مواد شامل :

  • رنگ های پودری الکترو استاتیک
  •  اندایز
  • رنگ های پایه

و … هستند . در صورتی که از متریال آنادایز شده استفاده گردد ، این نوع متریال نسبت به انواع دیگر آن ماندگاری طولانی تری دارند . مثلا  استفاده از کامپوزیت ترمال بریک  آنادایز در پنجره ، نسبت به نوع PVC همین پنجره ، مقاومت و ماندگای بالایی دارد . به خصوص که با استفاده از این مواد ، کیفیت و ماندگاری رنگ نیز بهبود پیدا کرده ، و می تواند عمر طولانی تری داشته باشد .

استفاده از این مواد ، در مناطق جنوبی کشور رواج بیشتری دارد . چرا که رطوبت بالا و دمای محیط ، منجر به تخریب بافت ها و سازه ها شده و رنگ سازه های نما را زود تر تخریب می کند .

علاوه بر این ، کیفیت کامپوزیت ها نیز باعث تنوع در ان می شود . انواع با کیفیت و بی کیفیت زیادی از این محصول در بازار موجود هستند . نمونه های بی کیفیت ، قیمت کمتری داشته و از مقاومت پایین تری نیز برخوردار هستند .

کامپوزیت ترمال بریک

نحوه بررسی تیغه های کامپوزیت ترمال بریک 

طبق گفته های ذکر شده ، حضور پلی آمید در تیغه های کامپوزیت ترمال بریک  از اهمیت بالایی برخوردار است . استفاده از پلی آمید ، به مقاومت سازه افزوده و ان را مرغوب تر می کند .

برخی شرکت ها ممکن است جهت تسریع در روند تولید ، و نیز کاهش هزینه ها ، از متریال ها و موادی همچون پی وی سی در ساخت تیغه ها استفاده کنند .

راحت ترین روش برای بررسی کیفیت تیغه ها ، قرار دادن ان در برابر اشتعال است . برای انجام این کار ، تیغه ها را در برابر شعله ی مستقیم آتش بگیرید . در صورتی که تیغه ها مشتعل شوند ، تیغه از نوع پی وی سی است . این سوختگی ، بویی شبیه به بوی نایلون تولید می کند .

اما اگر در برابر شعله ی  آتش هیچ واکنش شیمیایی رخ نداد و بویی ایجاد نشد ، نشان دهنده ی  استفاده از پلی امید در ترکیب تیغه است . در نتیجه ، این کامپوزیت دارای تیغه هایی مرغوب و با کیفیت می باشد .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *